نکات نگهداری از خودروهای هیبریدی

4.7
(304)

در این مقاله از کیان باتری به بررسی نکات نگهداری از خودروهای هیبریدی خواهیم پرداخت. پس از حضور نسبتا پررنگ خودروهای هیبریدی در بازار کشورمان، لازم است در مورد نگهداری آنها هم اطلاعاتی داشته باشیم.

در سال‌های اخیر روز به روز بر محبوبیت خودروهای الکتریکی و هیبریدی افزوده شده و به یکی از انتخاب‌های اصلی مردم در سراسر جهان تبدیل شده‌اند. خودروهای هیبریدی متنوعی هم در بازار کشورمان وجود دارد. تکنولوژی خودروهای هیبریدی کمی متفاوت است و تعمیر و نگهداری از آن توجه ویژه‌ای می‌خواهد. در این مقاله نگاهی به اصلی‌ترین نکات در مورد نگهداری از خودروهای هیبریدی خواهیم داشت.

نحوه صحیح نگهداری از خودروهای هیبریدی
نحوه صحیح نگهداری از خودروهای هیبریدی

نگهداری صحیح از خودروهای هیبریدی

خودروهای هیبریدی از دو یا چند منبع انرژی، جهت حرکت استفاده می‌کنند. خودروهای دارای موتور درون سوز به وسیله بنزین شروع به حرکت می‌کنند. اما خودروی برقی یا الکتریکی، انرژی مورد نیاز خود را از باتری‌هایی با ولتاژ بالا تامین می‌کنند. سوخت مورد نیاز خودروهای هیبریدی از دو طریق بنزین و باتری ماشین تامین می‌شود. با سهمیه بندی بنزین این روزها استقبال از خودروهای هیبریدی و گازسوز در بازار افزایش داشته است. و علاوه بر افزایش قیمت آنها در بازار، خرید و فروش بهتری را نیز این روزها تجربه می کنند. در خودروهای معمول با موتور درون سوز بنزینی، انرژی موردنیاز برای حرکت خودرو، توسط سوختن بنزین در موتور بنزینی تأمین می شود.

در خودروهای برقی، نیروی برق ایجاد شده به کمک مجموعه ای از باتری ها، موتور الکتریکی را فعال کرده و نیروی رانشی موتور را به چرخ ها منتقل می کنند. اما خودروهای هیبریدی مجهز به هر دو نوع موتورهای ذکر شده هستند و در واقع بیش از یک نوع پیشرانه برای حرکت و کار دارند. به طور کلی کلمه هیبرید (Hybrid)، به معنای مرکب یا ترکیب دو عنصر متفاوت است. گاهی خودروهای هیبریدی با خودروهای برقی اشتباه گرفته می شوند. در خودروهای هیبریدی دو موتور بنزینی (یا دیزل) و الکتریکی مکمل یکدیگر هستند. این در صورتی است که خودروهای برقی فقط موتور الکتریکی دارند.

در خودروهای هیبریدی، موتور بنزینی معمولاً کوچک تر است. کوچک بودن موتور بنزینی به این معنی است که سوخت کمتری مصرف می کنند، سبک تر هستند و فقط برای حالت شتاب گرفتن و بالا رفتن از سربالایی به کمک موتور برقی خودروی هیبریدی می آیند. این در صورتی است که موتورهای حجیم تر، سیلندرهای بزرگ تر دارند و درنتیجه باعث ایجاد وزن بیشتر و لذا مصرف سوخت بالاتر می شوند.


کیان باتری بزرگ ترین استارتاپ تخصصی تعویض باتری ماشین در محل مشتری است که به صورت شبانه روزی فعالیت می کند. تعویض باتری خودرو در کمتر از یک ساعت در محل شما انجام خواهد پذیرفت. همکاران ما در مرکز پیام شبانه روزی کیان باتری با شماره 02188882222 آماده پاسخگویی و رفع مشکل خودروی شما هستند. بهترین برند ما باتری کیان پاور پریمیوم پلاس با 21 ماه گارانتی تعویض میباشد. لیست قیمت این باتری در ادامه آورده شده است:

باتریقیمت (تومان)
باتری 50 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
2,744,890 تومان 2,676,000 تومان
باتری 55 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
2,899,386 تومان 2,826,000 تومان
باتری 60 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
3,054,896 تومان 2,977,000 تومان
باتری 66 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
3,335,190 تومان 3,250,000 تومان
باتری 70 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
3,485,302 تومان 3,396,000 تومان
باتری 74 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
3,573,184 تومان 3,481,000 تومان
باتری 90 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
4,408,366 تومان 4,295,000 تومان
باتری 100 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس
4,603,070 تومان 4,483,000 تومان


اما تعمیر و نگه داری خودروهای هیبریدی نسبت به خودروهای معمولی چه تفاوتی دارد؟ مالک خودروی هیبریدی باید به چه نکاتی هنگام انجام سرویس ها و تعمیرات توجه داشته باشد؟ در ادامه مطلب، با ما همراه باشید تا به این دو پرسش و سوالات دیگر در مورد تعمیر و نگهداری خودروهای هیبریدی پاسخ دهیم و نکاتی را پیرامون این مساله برای شما بازگو کنیم.

هزینه تعمیر و نگهداری خودرو های هیبریدی

 تعمیر و نگهداری خودرو های هیبرید
تعمیر و نگهداری خودرو های هیبرید

بسیاری از مردم، تصور اشتباهی در خصوص خودروهای هیبریدی دارند و فکر می کنند انجام عملیات تعمیر و نگهداری خودروهای هیبریدی، بسیار هزینه بر است. باید به این نکته توجه داشت که خودروهای هیبریدی، پیچیده هستند. اما این پیچیدگی، به دلیل استفاده از فناوری سطح بالا به وجود آمده است. پیشرفت فناوری، موجب راحت ترشدن زندگی انسان ها می شود نه سخت تر شدن آن.

استفاده از یک موتور الکتریکی در کنار موتور احتراق داخلی، سبب شده است تا فشار کمتری به موتور احتراق داخلی وارد شود و کارکرد پیشرانه درون سوز کاهش یابد. به همین دلیل، استهلاک موتورهای درون سوز در خودروهای هیبریدی نسبت به خودروهای معمولی کمتر است.

علاوه برآن، قطعات الکتریکی نیازی به روان کار ندارند. از این رو، لوازم مصرفی کمتری را برای سرویس خودروی هیبریدی نیاز دارید. در یک مقایسه کلی باید گفت که هزینه سرویس خودروهای هیبریدی به دلیل فناوری بالای به کاررفته در ساخت آنها است. درحالی که هزینه سرویس خودروهای درون سوز به دلیل تعدد دفعات سرویس و لوازم مصرفی، ایجاد می شود.

بیشتر بدانید: مزایا و معایب خودروهای هیبریدی

نیاز به تعویض روغن خودروهای هیبریدی در فواصل طولانی تر

در خودروهای هیبریدی، از موتور احتراق داخلی کمتر استفاده می شود. به همین دلیل، پیشرانه در بازه های زمانی طولانی تری نیاز به تعویض روغن پیدا می کند. بنابراین، فواصل تعویض روغن موتور برای خودروهای هیبریدی، طولانی تر از خودروهای معمولی است. برای این که بدانید خودروی هیبریدی شما دقیقا در چه فاصله ای نیاز به تعویض روغن دارد، دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید.

عمر طولانی تر لنت ترمز خودروهای هیبریدی

اکثر خودروهای هیبریدی، به سیستم بازیابی انرژی ترمز مجهز هستند. که موجب می شود خودرو در مدت طولانی تر و با شدت کمتر ترمز بگیرد. استفاده از این سیستم در خودروهای هیبریدی، سبب می شود تا فشار کمتری به لنت ها وارد شود. از این رو، خودروهای هیبریدی در مقایسه با خودروهای معمولی، نیاز کمتری به تعویض لنت ترمز پیدا می کنند. البته این مساله در حالتی اتفاق می افتد که راننده سبک آرامی در رانندگی داشته باشد. و همچنین سیستم بازیابی انرژی ترمز را فعال کرده باشد.

کلیدی بودن سلامت سیستم خنک کننده برای خودروهای هیبریدی

وجود باتری های بزرگی که به صورت دائمی شارژ و دشارژ می شوند، سیستم بازیابی ترمز و مبدل نیروی الکتریکی، حجم بی سابقه ای از گرما را در خودروهای هیبریدی تولید می کند که در خودروهای معمولی مشاهده نمی شود. به همین دلیل در خودروهای هیبریدی، فشار بیشتری بر سیستم های خنک کننده وارد می شود. پس باید سیستم های خنک کننده موتور و باطری، فیلتر هوا و اتصالات و شیلنگ های سیستم خنک کننده در فواصل زمانی کوتاه مدت مورد بازدید قرار گیرند و سرویس های دوره ای آنها به دقت انجام شود.

روش های نگهداری از ماشین های هیبریدی
روش های نگهداری از ماشین های هیبریدی

چک کردن مداوم باتری‌ها

چک کردن مداوم باتری‌ هیبریدی و دقت در حفظ و نگهداری از آنها از مهم‌ترین نکات نگهداری از خودروهای هیبریدی است. و باید توجه زیادی در حفظ و نگهداری آنها صورت بگیرد و همیشه در صدر بررسی‌ها باشد. چون خودروهای هیبریدی به طور مداوم با نیروی الکتریکی سر و کار دارند و هر گونه اختلال در عملکرد آنها، عملکرد کل خودرو را تحت تاثیر قرار خواهد داد. (سعی کنید شارژ باتری را بین محدوده 20 تا 80 درصد نگه دارید).

در روزهای سرد بیشتر به آن توجه نمایید. چراکه هم شارژشدن باتری و هم تأمین انرژی موتور توسط باتری نیز در روزهای سرد با دشواری‌هایی همراه هست. لذا در روزهای سرد، به خودرو اندکی زمان دهید تا باتری‌هایش را گرم کند تا عملکرد مناسبی را از خود نشان دهد.

شارژ و نگهداری خودروهای هیبریدی
شارژ و نگهداری خودروهای هیبریدی

در وضعیت باتری خودرو خود رانندگی کنید. اکثر خودروهای هیبریدی بین 16 تا 55 کیلومتر به طور انحصاری بر روی باتری الکتریکی قبل نیاز به انتقال به موتور بنزینی، مجاز هستند. سعی کنید در فواصل کوتاه رانندگی کنید تا استفاده از هیبرید خود را به حداکثر برسانید.

البته اکثر خودروهای هیبریدی با ضمانت باتری از سمت تولیدکننده به دست مشتری می رسند. و در صورت وجود مشکل، پکیج باتری ها تعویض خواهد شد. تنها نکته ای که درخصوص باتری خودروهای هیبریدی وجود دارد، اطمینان حاصل کردن از سالم بودن اتصالات الکتریکی خودرو است تا سلامت باتری حفظ شود.

عمر و قیمت باتری خودرو هیبریدی

کنترل مرتب موتور

همیشه موتورها را کنترل کنید و در صورت مشاهده هر گونه اشکال یا مورد مشکوک در آن به مراکز معتبر مراجعه نمایید. روغن موتور را هم فراموش نکنید و در زمان‌های مناسب اقدام به تعویض آنها نمایید زیرا این کار همیشه مورد نیاز موتورهای درون‌سوز است. تعویض نکردن آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی برای خودرویتان شود. البته نقش موتور درون سوز در این خودروها کمتر بوده لذا سرعت فرسودگی و پیری موتورها نسبت به خودروهای معمولی کمتر است. همچنین نیاز به تعویض روغن موتور کمتر از پیشرانه‌های معمولی بوده و دوره‌های طولانی‌تری را شامل می‌شود.

به تعمیرکار متخصص و ماهر مراجعه نمایید

هزینه نگهداری از خودروهای هیبریدی
هزینه نگهداری از خودروهای هیبریدی

خودروهای هیبریدی به سیستم های سیم کشی نوینی مجهز هستند که بسیار پیچیده تر از خودروهای معمولی است. و ممکن است سیم هایی را داخل یک خودروی هیبریدی مشاهده کنید که نمونه مشابه آن، در خودروی درون سوز وجود ندارد. ازاین رو، برای انجام تعمیر و نگهداری خودروهای هیبریدی، باید به شخصی مراجعه کنید که با اصول فنی و تکنیکی این خودروها آشنا باشد.

خودروهای هیبریدی معمولا با ولتاژ بالای الکتریسیته کار می کنند؛ از این رو، باید مکانیک به اندازه کافی تبحر داشته باشد تا دچار برق گرفتگی نشود. پیش از انجام سرویس های مربوط به خودروهای هیبریدی، مطمئن شوید مکانیک می داند که چه کاری انجام می دهد و علاوه بر آن، ابزار مناسب را در اختیار دارد.

از روغن موتور با ویسکوزیته مناسب استفاده نمایید

توصیه می‌شود برای خودروهای هیبریدی از روغن سبک وزن استفاده کنید. برخی روغن‌ها برای استفاده در خودروهای هیبریدی ساخته شده‌اند. که علاوه بر روغن کاری مناسب، مصرف سوخت را هم مدیریت می‌کنند.

روغن مورداستفاده برای اکثر آنها، از درجه گران‌روی 0W-20 پیروی می کند. در مقایسه، نسخه های درون سوز به طور معمول از روغنی با درجه گران‌روی 0W-30 استفاده می کنند. باید توجه داشت که هنگام انجام تعویض روغن خودروهای هیبریدی، روغن موتور با درجه گران‌روی مناسب و کارآمد برای خودروی خود را استفاده کنید.

استفاده از رینگ و لاستیک مناسب برای خودروی هیبریدی

خودروهای هیبریدی، مجهز به رینگ های مخصوصی هستند که تاثیر قابل توجهی را بر کارایی خودرو و سیستم بازیابی انرژی ترمز دارند. به همین دلیل، باید از رینگ های مناسبی برای خودروهای هیبریدی استفاده کنید و تا حد امکان، رینگ استاندارد را تعویض نکنید.

علاوه برآن، استفاده از لاستیک با فشار هوای تنظیم شده برای خودروهای هیبریدی، اهمیتی دوچندان دارد. خودروهای هیبریدی مقاومت غلتکی کمتری نسبت به خودروهای معمولی دارند. از این رو، باید برای خودروهای هیبریدی از تایری استفاده کرد که توسط شرکت سازنده توصیه شده است.

تعویض به موقع قطعات

راننده به محض سوختن چراغ‌ها متوجه می‌شود و سوختگی چراغ امری عادی و طبیعی می‌باشد و در عین حال هزینه زیادی را نیز به راننده تحمیل نمی‌کند. رانندگی با چراغ سوخته می‌تواند دید شما را با مشکل مواجه سازد و خطر تصادف را برای شما به وجود آورد که این آسیب به مراتب خطرناک‌تر از تعویض قطعه می‌باشد.

برنامه منظم نگهداری

سرویس‌های دوره‌ای را فراموش نکنید و همیشه آن را به مراکز اصلی خدمات پس از فروش ببرید تا بعداً مشکلاتی گریبان‌ گیرتان نشود. سیستم خنک‌کاری خودرو را نیز همیشه کنترل کنید. زیرا این خودروها دارای سیستم ترمز بازیاب انرژی هستند که از انرژی چرخشی هنگام ترمزگیری جهت شارژ باتری‌ها استفاده می‌کند. و همین باعث می‌شود تا گرمای بالایی را تولید نماید. در نتیجه عملکرد این سیستم بسیار حائز اهمیت است و باید دقت زیادی در نگهداری از آنها صورت گیرد.

رانندگی درست و موثر برای نگهداری از ماشین هیبریدی

رانندگی اصولی با خودروهای هیبریدی
رانندگی اصولی با خودروهای هیبریدی

اکثر رانندگان خودروهای هیبریدی می گویند که برای استفاده حداکثری از امکان هیبرید خودرو باید رانندگی درست را دوباره یاد بگیریم. در حالی که تماشای عقربه های کنترل سرعت و استفاده از کروز کنترل در رانندگی خودروهای معمولی کار مهمی نیست. اما اینها جنبه های حیاتی رانندگی خودروهای هیبریدی است.

  • در صورت وجود هر از چند گاهی، نگاهی به میزان مصرف سوخت بر روی صفحه نمایش داشبورد داشته باشید. این صفحه نمایش به طور مرتب و لحظه ای میزان بهره وری از سوخت را به شما نمایش می دهد. از سبک های رانندگی ای استفاده کنید که در منظم شدن رانندگی شما موثر است.
  • از ترمزها استفاده کنید. هیبریدها از یک تکنولوژی موسوم به ترمز احیا کننده (regenerative braking) بهره می برند. این به این معنی است که انرژی تولید شده توسط ترمزها که به عنوان گرما درخودروهای معمولی هدر می رود! برای شارژ باتری هیبریدی خود  استفاده می کنند. حتی با آرام فشار دادن پدال ترمز برای کاهش سرعت.
  • خیلی زود ترمز نکنید. به اندازه کافی فاصله و فضا برای ترمز موثر به خود بدهید.
سرعت خود را پایین نگه دارید.

بازده سوخت خودروی هیبریدی زمانی کاهش خواهد یافت که شما با سرعتی بیش از 55 مایل یا 88 کیلومتر رانندگی کنید. اگر شما با ست کردن کروز کنترل روی سرعت 110 کیلومتر در ساعت رانندگی می کنید، سعی کنید در سراشیبی آن را خاموش کنید. سعی کنید در بزرگراه ها با سرعتی حدود 100 کیلومتر در ساعت رانندگی کنید.

  • از آهسته رانندگی کردن نترسید و بگذارید تا بقیه راننده ها شما را ببینند.
  • از شتاب متوسط استفاده کنید. شتاب گیری زیاد باعث خواهد شد که هم موتور بنزین و هم موتور الکتریکی با هم کار کنند. زمانی که از یک تپه بالا می روید سعی کنید سرعت متعادل با شیب را پیدا کنید. که نه بیش از حد آهسته و نه خیلی زیاد باشد. با این کار حرکت در هر دو جهت باعث کاهش بازده شما و کاهش مصرف سوخت شود.
استفاده از کروز کنترل

با فعال کردن کروزکنترل، در این صورت احتمال کمتری وجود دارد که سرعت خود را به سرعت افزایش دهید. این باعث می شود که موتور بنزینی که برای شتاب بالا درگیر می شود کنار گذاشته شود، تنظیم سرعت کروز کنترل به این بستگی دارد که شما در بزرگراه یا در خیابان در حال رانندگی هستید.

  • اگر کروز کنترل ندارید سرعت خود را ثابت نگه دارید. ثابت نگه نداشتن سرعت باعث کاهش جایگزینی انرژی و موجب هدررفتن آن می شود. سرعت ثابت بیشترین انرژی برای خودروی هیبریدی شماست.
نکات نگهداری خودرو های هیبریدی
نکات نگهداری خودرو های هیبریدی

خلاصه مطلب

بهترین راه برای اطمینان از سلامت همیشگی خودرو، تدوین یک برنامه جامع و دقیق برای انجام امور مرتبط با تعمیر و نگهداری آن است. باید به این نکته توجه داشت که خودروهای هیبریدی برقی – بنزینی نسبت به خودروهای معمولی، پیچیده‌تر هستند و نگهداری از آنها به دقت بیشتری نیاز دارد.

بنابراین، لازم است که به علایم هشداردهنده خودرو و خطاهای سیستم کنترل‌کننده توجه کنید. ترمزها را در فواصل معین مورد بررسی قرار دهید، مشکلات احتمالی خودروی خود را بشناسید. و اطلاعات کاملی درخصوص نحوه عملکرد خودروهای هیبریدی داشته باشید.

از سوی دیگر، انجام خدمات تعمیر و نگهداری خودروهای هیبریدی، به‌راحتی در کشورمان امکان‌پذیر نیست. و مراکز محدودی توانایی انجام خدمات تعمیر و نگهداری این خودروها را دارند. بنابراین، اگر مالک یک خودروی هیبریدی هستید، به دنبال مراکز معتبری برای انجام خدمات تعمیر و نگهداری خودروی خود باشید. تا از خسارات احتمالی آینده جلوگیری به عمل آید. تردیدی نیست که خودروهای هیبریدی و الکتریکی، آینده صنعت خودرو را تشکیل می‌دهند. دیر یا زود، شاهد همه‌گیرشدن آنها در کشورمان نیز خواهیم بود.

 


کیان باتری بزرگ ترین استارت اپ تعویض باتری خودرو و امداد باتری در کشور است که با بیش از 100 نفر نیروی تمام وقت در کمتر از یک ساعت باتری خودروی شما را تعویض می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره فنی با ما تماس بگیرید: 02188882222


 

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
0 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش