در میان کمپانی های خودروسازی دنیا، اندک کمپانی هایی هستند که الگوی خیلی مدونی برای نامگذاری خودروهایشان دارند. به طور مثال بی ام و یا بنز نمونه ای از این کمپانی ها هستند که ما در این مطلب از کیان باتری دلیل و نحوه نام گذاری بی ام و را مطرح می کنیم.

نحوه نام گذاری خودرو های بی ام و
چندین دهه پیش زمانی که کمپانی بی ام و نام گذاری خودروهای خود را آغاز کرد، برخلاف دیگر کمپانی های خودروساز از خلاقیت و نامی پر مدعا خبری نبود، و برای معرفی محصولات خود بسیار بی پرده عمل کرد.
سیستم نام گذاری بی ام و از 3 رقم تشکیل شده، رقم اول نشانگر سری خودرو است، در حالی که رقم دوم و سوم دارای ارتباطی مستقیم با مشخصات موتور میباشد. برای مثال 320 به معنی سری 3 مجهز به موتور 2 لیتری میباشد.
دسته بندی نام انواع خودرو های BMW

بی ام و خودروهای خود را در ۴ دسته طبقه بندی میکند.
- اتاق های ١ تا ٨ : با حرکت از اتاق ١ به اتاق ٨، ابعاد اتاق و کابین خودرو زیاد می شود. مثلا اتاق ١، غالبا سری هاچ بک بی ام و است. اتاق ٢، کوپه ی جمع و جور بی ام و استو یا مثلا اتاق ٧ به کشتی لوکس بی ام و معروف است. عدد یا حرف ابتداییِ نام خودروهای بی ام و بیانگر سری آن می باشد. . مثلا ۵۲۸ از سری ۵ است. یا X3 از سری X است.
- سری X : سری شاسی بلند (SUV) بی ام و می باشد. این سری نیز مانند سری های شماره دار، با حرکت از X1 به سمت X6 ابعاد اتاق – به طور کلی و بدون لحاظ استثناها – زیاد می شود. در عین حال شاید جالب باشد بدانید که X های زوج تقریبا هم شکلند و X های فرد نیز تقریبا هم شکل هستند. در این خودروها نیز حجم موتور با عددی دو رقمی معین می شود (که البته پشت خودرو نوشته نمی شود)مثلا X5 50i یعنی سری پنجم شاسی بلند بی ام و با موتوری ۵ لیتری.(توجه: Bmw X2 فعلا یک خودروی مفهومی است)
- سری Z : این سری خودروهای اسپرت دو در (رودستر) بی ام و هستند. که شاید معروف ترین آن ها در ایران Z4 باشد.
- سری I : جدیدترین سری بی ام و که خودروهای هیبریدی این کمپانی را شامل می شود و تا به حال دو خودرو از آن تولید شده است و یک خودرو نیز کانسپت آن معرفی شده است. بی شک معروف ترین خودروی این سری، سفینه جذاب بی ام و، i8 است.
معنی دو عدد دیگر نام های بی ام و چیست؟

در اصل این دو عدد بیانگر حجم موتور خودرو ضربدر ١٠٠ هستند. مثلا Bmw 650 یعنی بی ام و از سری ۶ و با حجم موتور۵۰ x 100 = 5000 cc = 5 lit
البته در سال های اخیر گاهی اوقات این عدد حجم واقعی و دقیق خودرو را نشان نمی دهد بلکه بیانگر بازده حجم موتور است.
یعنی مثلا Bmw 528i قاعدتا باید یک موتور ٢٨٠٠ سی سی داشته باشد، اما موتور واقعی این خودرو ٢٠٠٠ سی سی معادل ٢ لیتر است اما این موتور به اندازه یک موتور ٢٨٠٠ سی سی بازده دارد و به این علت نام آن ۵۲۸ شده است.
(وجود توربو شارژرها و تکنولوژی های دیگر بازده موتور را بالا میبرد که در مقالات بعدی به آن ها اشاره میکنیم)
معنی نماد های نام گذاری بی ام
علاوه بر این ۴مورد، برای نامگذاری یک سری نماد نیز دارد:
- نماد i به معنای ” انژکتوری “
- نماد d به معنای ” دیزلی “
- نماد e به معنای ” الکتریکی “
- نماد L به معنای ” طویل (long) “
- نماد M به معنای ” موتور تیونینگ شده “
- نماد s drive به معنای ” دیفرانسیل عقب”
- نماد x drive به معنای ” چهار چرخ متحرک “
نام گذاری سری های BMW
ب ام و طبق قاعده ی از پیش تعریف شده برای نام گذاری تولیدات خود از اجتماع E کدها استفاده می کند که در متن زیر به تشریح این کدها می پردازیم.
این نکته رو هم بدونید بد نیست که شرکت ب ام و از سپتامبر 2006 برای نامگذاری بدنه ی (شاسی) مدل های آینده خود کد F را در نظر گرفت که اولین کد F مربوط به سری 7 سال 2008 هست به نام F01
۲۰۱۱: ارائهی BMW سری ۱ هاچ بک

بامو سری ۱ کوچکترین نمونه از تولیدات شرکت ب ام و بوده که از سال ۲۰۱۱ میلادی در خط تولید این شرکت قرار گرفتهاست. این خودرو که دو گونه هاچ بک (Hatchback) سه در و پنج در و سدان تولید شده، در کشورهای مختلفی مانند چین، هند و برزیل نیز تولید میگردد. از مدلها و تیپهای مختلف و مشهور ب ام و سری ۱ میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- بامو سری ۱ مدل ۱۱۶i بنزینی
- بامو سری ۱ مدل ۱۱۸i بنزینی
- بامو سری ۱ مدل ۱۲۵i بنزینی
- بامو سری ۱ مدل M 135i بنزینی
- بامو سری ۱ مدل M 140i بنزینی
- بامو سری ۱ مدل ۱۱۴d دیزل
- بامو سری ۱ مدل ۱۱۶d دیزل
- بامو سری ۱ مدل ۱۱۸d دیزل
- بامو سری ۱ مدل ۱۲۰d دیزل
- بامو سری ۱ مدل ۱۲۵d دیزل
در سال ۲۰۱۵ میلادی بامو سری مورد بازطراحی قرار گرفت و با ظاهری جدید به مشتریان عرضه شد. در سال ۲۰۱۵ نیز مدل سدان سایز کوچک این خودرو نیز به بازار معرفی گردید که تولید آن از سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شدهاست.
۲۰۱۳: ارائهی BMW سری ۲

بامو سری ۲ نیز از مدلهای جدید شرکت ب ام و بوده و برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی و با نام مدل سال ۲۰۱۴ میلادی به بازارهای جهانی عرضه گردید. این خودرو که نمونه ای لوکس و مجهز در کلاس بدنه خودروهای کوپه سایز کوچک (Compact Coupe)، سقف جمع شونده و روباز (Convertible) و MPV تولید شده، از جدیدترین تولیدات این شرکت به حساب میآید.
ب ام و سری ۲ با استفاده از موتورها و پیشرانههای مجهز به سیستم توربوشارژر مختلف همانند ب ام و سری ۱ به بازار عرضه شده که توانایی و قابلیتهای متفاوتی را از خود به نمایش میگذارد. از مدلهای مختلف ب ام و سری ۲ میتوان به نمونههای زیر اشاره نمود:
- بامو سری ۲ مدل ۲۱۸i بنزینی
- بامو سری ۲ مدل ۲۲۰i بنزینی
- بامو سری ۲ مدل ۲۲۸i بنزینی
- بامو سری ۲ مدل ۲۳۵iM بنزینی
- بامو سری ۲ مدل M240i بنزینی
- بامو سری ۲ مدل پرقدرت M2 بنزینی
- بامو سری ۲ مدل ۲۱۸d دیزل
- بامو سری ۲ مدل ۲۲۰d دیزل
- بامو سری ۲ مدل ۲۲۵d دیزل
این شرکت یک مدل با نام بامو سری M235i را نیز تولید نموده که با توجه به قدرت بسیار بالا و توانیهای دینامیکی خاص توسط بخش مسابقه ای این شرکت (BMW Motorsport) مورد استفاده قرار میگیرد.
۲۰۱۲: ارائهی BMW سری ۳
برای سری ۳ معمولی کد F30 استفاده میشود که مدل سدان را مشخص میکند. سری ۳ همچنین دربردارندهی F31 تورینگ و F34 گرن توریسمو است. یکی از محبوبترین و مشهورترین مدل این این شرکت بدون شک بامو سری ۳ است.

ب ام و سری ۳ که از سال ۱۹۷۵ میلادی و با توجه به موفقیت نمونههای اولیه ای مانند بامو کلاس ۰۲ مانند نمونههای بسیار مشهور ۲۰۰۲ و ۱۶۰۰ ساخته شد. ب ام و سری سال تا به حال در ۵ نسل مختلف تولید شده و در حال حاضر در نسل ششم خود به سر میبرد. نسلهای مختلف بامو سری ۳ عبارتند از:
- ب ام و سری ۳ نسل اول محصول سالهای ۱۹۷۵ میلادی تا ۱۹۸۳ میلادی
- ب ام و سری ۳ نسل دوم محصول سالهای ۱۹۸۳ میلادی تا ۱۹۹۱ میلادی
- ب ام و سری ۳ نسل سوم محصول سالهای ۱۹۹۱ میلادی تا ۲۰۰۰ میلادی
- ب ام و سری ۳ نسل چهارم محصول سالهای ۲۰۰۰ میلادی تا ۲۰۰۶ میلادی
- ب ام و سری ۳ نسل پنجم محصول سالهای ۲۰۰۴ میلادی تا ۲۰۱۳ میلادی
- ب ام و سری ۳ نسل ششم محصول سال ۲۰۱۱ تا کنون
ب ام و سری ۳ نسل ششم در سه گونه سدان ۴ در، استیشن واگن ۵ در و هاچ بک ۵ در تولید شده و یکی از اسپرتترین خودروهای موجود در این کلاس بدنه در بازارهای جهانی به حساب میآید. از مدلهای موفق ب ام و سری ۳ که در حال حاضر در خط تولید این شرکت قرار دارد میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۱۸i بنزینی
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۲۰i بنزینی
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۳۰i بنزینی
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۴۰i بنزینی
- ب ام و سری ۳ مدل M3
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۱۶d سدان دیزل
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۱۸d سدان دیزل
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۲۰d سدان دیزل
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۲۵d سدان دیزل
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۳۰d سدان دیزل
- ب ام و سری ۳ مدل ۳۳۰ iPerformance
۲۰۱۳: ارائهی BMW سری ۴

جایگزین سری ۳ کوپه، سری ۴ نام دارد که در کارخانهی BMW با کد F32 برای کوپه، F33 برای کانورتیبل و F36 برای نسخهی گرن کوپه شناخته میشود. ب ام و سری ۴ نیز مانند ب ام و سری ۱ و ب ام و سری ۲ از تازه واردان سریهای مختلف ب ام و است.
ب ام و سری ۴ یک خودروی لوکس و پرقدرت بوده که فضای خالی مابین ب ام و سری ۵ و ب ام و سری ۳ را پر نموده و تواناییهای بالای ب ام و سری ۳ را در کنار تجهیزات مدرن و لوکس ب ام و سری ۵ و کلاس بدنه کوپه به مشتریان عرضه مینماید. ب ام و سری ۴ برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی به بازار عرضه شد. از مدلهای مختلف این خودرو میتوان به نمونههای زیر اشاره نمود:
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۱۸i کوپه بنزینی
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۲۰i کوپه بنزینی
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۳۰i کوپه بنزینی
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۴۰i کوپه بنزینی
- ب ام و سری ۴ مدل M4
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۱۸d کوپه دیزل
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۱۸d کوپه دیزل
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۲۰d کوپه دیزل
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۲۵d کوپه دیزل
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۳۰d کوپه دیزل
- ب ام و سری ۴ مدل ۴۳۵d کوپه دیزل
۲۰۱۰: ارائهی بی ام دبلیو سری ۵

برای مدل سدان سری ۵، کد F10 استفاده میشود در حالی که مدل تورینگ به عنوان F11 و گونهی گرن توریسمو F07 شناخته میشود. ب ام و سری ۵ نیز مانند مدلهای مختلف ب ام و سری ۳ از محبوبیت و اقبال بسیار خوبی برخوردار بودهاست.
ب ام و سری ۵ برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ میلادی به بازارهای جهانی خودرو عرضه گردید. ب ام و سری ۵ تا بحال شش نسل موفق را پشت سر گذاشته و نسل هفتم آن از سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون در دسترس علاقمندان این خودرو قرار دارد. نسلهای ب ام و سری ۵ عبارتند از:
- ب ام و سری ۵ نسل اول محصول سالهای ۱۹۷۲ میلادی تا ۱۹۸۱ میلادی
- ب ام و سری ۵ نسل دوم محصول سالهای ۱۹۸۱ میلادی تا ۱۹۸۸ میلادی
- ب ام و سری ۵ نسل سوم محصول سالهای ۱۹۸۸ میلادی تا ۱۹۹۵ میلادی
- ب ام و سری ۵ نسل چهارم محصول سالهای ۱۹۹۵ میلادی تا ۲۰۰۳ میلادی
- ب ام و سری ۵ نسل پنجم محصول سالهای ۲۰۰۳ میلادی تا ۲۰۱۰ میلادی
- ب ام و سری ۵ نسل ششم محصول سالهای ۲۰۱۰ میلادی تا ۲۰۱۶ میلادی
- ب ام و سری ۵ نسل هفتم محصول سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون
ب ام و سری ۵ از ابتدای تولید در دهه ۱۹۷۰ میلادی در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز متوسط تولید شده است.
از مدلهای این شرکت که در حال حاضر در خط تولید قرار دارد، میتوان به نمونههای زیر اشاره نمود:
- ب ام و سری ۵ مدل ۵۳۰i سدان بنزینی
- ب ام و سری ۵ مدل ۵۴۰i سدان بنزینی
- ب ام و سری ۵ مدل M550i سدان بنزینی
- ب ام و سری ۵ M5
- ب ام و سری ۵ مدل ۵۲۰d سدان دیزل
- ب ام و سری ۵ مدل ۵۳۰d سدان دیزل
- ب ام و سری ۵ مدل ۵۳۰ iPerformance
۲۰۱۱: ارائهی BMW سری ۶

در زمان قدیم، مدل BMW GT به عنوان E63/64 شناخته میشد. امروزه ما ۳ مدل مختلف سری ۶ را داریم که برچسبهای مختلفی بر پشت آنها خورده است: F06 برای گرن کوپه، F12 برای کانورتیبل و F13 برای مدل کوپه.
ب ام و سری ۶ ترکیبی است از وقار و زیبایی و تجمل ب ام و سری ۷ که با استفاده از پیشرانههای قدرتمند، تواناییهای یک خودروی اسپرت را از خود به نمایش میگذارد. ب ام و سری ۶ برای اولین بار در سال ۱۹۷۶ میلادی به بازار عرضه شد و پس از عبور از دو نسل موفق از سال ۲۰۱۱ میلادی تا کنون در خط تولید شرکت ب ام و قرار دارد. نسلهای مختلف این خودرو عبارتند از:
- ب ام و سری ۶ نسل اول محصول سالهای ۱۹۷۶ میلادی تا ۱۹۸۹ میلادی
- ب ام و سری ۶ نسل دوم محصول سالهای ۲۰۰۳ میلادی تا ۲۰۱۰ میلادی
- ب ام و سری ۶ نسل سوم محصول سال ۲۰۱۱ میلادی تا کنون
از مدلهای ب ام و سری ۶ که در حال حاضر در خط تولید این شرکت قرار دارند میتوان به نمونههای زیر اشاره نمود:
- ب ام و سری ۶ مدل ۶۴۰i کوپه بنزینی
- ب ام و سری ۶ مدل ۶۵۰i کوپه بنزینی
- ب ام و سری ۶ مدل ۶۴۰d کوپه دیزل
- ب ام و سری ۶ مدل M6 کوپه بنزینی
۲۰۱۰: ارائهی BMW سری ۷
سری ۷ واقعاً دیوانگی را با حرف”F” شروع کرد! سری ۷ جلودار مدلهای مختلف BMW است و BMW دران زمان میخواست بر این حقیقت تأکید کند که پرچمداری که آنها در سال ۲۰۱۰ به بازار فرستادند واقعاً قوی است و به همین خاطر به آن کد F01/02 را اعطا نمودند.

F01 برای مدل معمولی سری ۷ و F02 برای مدل Long بکار رفت. F03 مشخصکنندهی مدل زرهپوش آن میباشد. ب ام و سری ۷ لوکسترین مجللترین نمونه تولیدی شرکت خودروسازی ب ام و به حساب میآید.
ب ام و سری ۷ که نمونه ای در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز بزرگ است، برای اولین بار در سال ۱۹۷۷ به بازارهای جهانی ارائه شد. نسلهای مختلف این خودروی لوکس و گرانقیمت عبارتند از:
- ب ام و سری ۷ نسل اول محصول سالهای ۱۹۷۷ میلادی تا ۱۹۸۶ میلادی
- ب ام و سری ۷ نسل دوم محصول سالهای ۱۹۸۶ میلادی تا ۱۹۹۴ میلادی
- ب ام و سری ۷ نسل سوم محصول سالهای ۱۹۹۴ میلادی تا ۲۰۰۱ میلادی
- ب ام و سری ۷ نسل چهارم محصول سالهای ۲۰۰۲ میلادی تا ۲۰۰۸ میلادی
- ب ام و سری ۷ نسل پنجم محصول سالهای ۲۰۰۸ میلادی تا ۲۰۱۵ میلادی
- ب ام و سری ۷ نسل ششم محصول سال ۲۰۱۵ میلادی تا کنون
از مدلهای تولیدی ب ام و سری ۷ در حال حاضر میتوان از نمونههای زیر نام برد:
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۳۰i سدان بنزینی
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۳۰Li سدان بنزینی
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۴۰i سدان بنزینی
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۵۰Li سدان بنزینی
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۵۰i سدان بنزینی
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۶۰Li سدان بنزینی
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۲۵d سدان دیزل
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۲۵Ld سدان دیزل
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۳۰d سدان دیزل
- ب ام و سری ۷ مدل ۷۳۰Ld سدان دیزل
بی ام و سری 8

ب ام و سری ۸ نمونهای است در کلاس بدنه خودروهای کوپه سایز بزرگ که اولین بار در سال ۱۹۸۹ میلادی به بازارها جهانی خودرو عرضه گردید. بعد از نزدیک به دو دهه از خروج ب ام و سری ۸ نسل اول از خط تولید.
این شرکت به تازگی برای رقابت با رقیب سنتی خود مرسدس بنز، نسل جدید از این خودرو را به بازارهای جهانی معرفی نمود. این خودرو همانطور که پیشتز نیز اشاره شد یک نمونه کوپه اسپرت از ب ام و سری ۷ بوده و علاوه بر امکانات فنی بسیار بالا و قدرتمند، خودرویی بسیار لوکس و جذاب نیز بهشمار میآید.
۲۰۱۱: ارائهی BMW X3
SUV جدید نیز کد جدید میگیرد. F25، X3 معمولی را مشخص میکند در حالی که قبلاً کد E83 را به خود اختصاص داده بود.
۲۰۱۴: ارائهی BMW X4
در این سال، BMW دومین شاسیبلند کوپه (SAC) خود را در قالب X4 معرفی نمود. کد جدیدی که BMW به این مدل اختصاص داد F26 بود که مشخصکنندهی پلت فرم مشترک آن با برادرش یعنی X3 میباشد.
۲۰۱۳: ارائهی BMW X5
تکمیلکنندهی این سهگانهی BMW، X5 است که با کد F15 شناخته میشود. نسل آیندهی X6 که کد F16 را خواهد گرفت اواخر امسال به بازار خواهد آمد.
تا به امروز، خودروهای بخش M، همان کدها را به عنوان نسخههای “عادی” استفاده کردهاند. برای مثال، آخرین سدان M3 به عنوان E90شناخته شده که به عنوان همان مدل نرمال سری ۳ است.
هر چند، برای جفتهای خودروهای جدید، BMW تصمیم گرفته است تا از کدهای متفاوتی به منظور تأکید بر این حقیقت که تفاوتهای بزرگی بین این دو گونه (مدلهای معمولی و نسخههای M) وجود دارد، استفاده کند.
بنابراین، برای مثال، مدل M3 2015 به عنوان F80 شناخته میشود، بر خلاف سری ۳ معمولی که کد F30 دارد. علاوه بر این، نسخهی معمولی سری ۴، کد F32 را دارد اما مدل M4 به عنوان F82 شناخته میشود.
داستان بی ام و M Power

اما حتما برایتان پیش آمد که پشت برخی از محصولات بامو تنها حرف M و پس از آن یک عدد را مشاهده کنید. در این باره نیز باید بگوییم ام پاور بخش تیونینگ رسمی کمپانی بی ام دابلیوست و به زبان سادهتر باشگاه بدنسازی بیاموها توسط خود کمپانی و با استانداردهای سختگیرانه مهندسان BMW محسوب میشود.
هر چند بی ام و تیونرهای غیررسمی دیگری چون آلپینا و اِیسی اشنایتزر را نیز دارد. اما باید گفت مدلهایی که از همه نظر توسط ام پاور ارتقاء یافته باشند، نهایت یک بامو استاندارد در هر کلاس هستند.
لوگو ب ام و که برگرفته از پرچم ایالت بایرن آلمان به رنگ سفید و آبی آسمانی است، در آینده نزدیک برای خودروهای لوکس این کمپانی به چیزی شبیه به این تبدیل خواهد شد.
تا یادمان نرفته این را هم بگوییم که عدد پس از ام نشاندهنده سری بدنه خودرو است. به عنوان مثال یک بیامو M3 در حقیقت BMW سری ۳ با چاشنی M Power است و M6 یک دستگاه بی ام و سری ۶ بهرهمند از موتور تا بن دندان مسلح و کیت بدنه بخش ام پاور.
البته در ایران به این موضوع نیز توجه داشته باشید که بسیاری از بی ام وهایی که روی بدنه خود مزین به لوگو ام پاور هستند تنها از کیت بدنه این بخش از کمپانی بامو بهره میبرند و در آنها خبری از موتور تقویت شده و تیونینگ فنی نیست.
شاید بارها نام Bmw m6 را شنیده باشید. دقت کنید که این خودرو، سری جدیدی نیست و نماد M صرفا نماینده ی Motorsport یعنی تیونینگ ویژه موتورهای بی ام و است.
عدد بعد از نماد M بیانگر اتاق ماشین است یعنی M6 همان بی ام و اتاق ۶ است که توسط Motorsport تیون شده است.
برای SUV های بی ام و، M را بعد از نام خودرو می آورند. مثلا Bmw X5 M
مدلهای آینده بی ام و

خودروهای M، در توسعهی خود نیز کدهای مختلفی خواهند داشت، مدل X5 M آینده با استفاده از کد F85 از X5 معمولی متمایز خواهد شد و X6 نیز به مانند مثال قبلی کد F86 را خواهد داشت.
اولین مدلFWD BMW یعنی X1 که نسل جدید آن در اواخر سال ۲۰۱۵ به بازار خواهد آمد با کد F48 شناخته خواهد شد، همچنین باید اشاره کرد که پلت فرم آن با سری ۲ که کد F45 دارد مشترک است.
BMW همچنین کدهای الفبایی با حرف “F” را در سال ۲۰۱۶ به اتمام خواهد رساند یعنی زمانی که سری ۷ جدید به بازار خواهد آمد. پرچمدار جدید که کد G11/G12 خواهد داشت فصل جدیدی را برای BMW خواهد گشود که مدلهای آینده نیز آن را دنبال خواهند کرد.
چگونه سیستم نامگذاری سریهای بیامو (BMW) طراحی شده است و چه عواملی در تعیین نوع و ویژگیهای هر سری (مانند سری 1، 3، 5، و غیره) مؤثر هستند؟
با سلام
سیستم نامگذاری سریهای خودروهای بیامو (BMW) یک روش منظم و مشخص است که برای شناسایی و تفکیک مدلهای مختلف این برند از آن استفاده میشود. این سیستم بهطور کلی بر اساس چند عامل کلیدی طراحی شده است که شامل سری، نوع بدنه، نوع موتور و ویژگیهای خاص هر مدل میشود. در اینجا نحوه طراحی این سیستم نامگذاری و عوامل مؤثر در تعیین نوع و ویژگیهای هر سری توضیح داده میشود:
1. سیستم نامگذاری سریها (مثال: سری 1، 3، 5 و …)
نامگذاری خودروهای بیامو معمولاً از یک عدد سه رقمی تشکیل شده است که هر قسمت از آن نشاندهنده ویژگی خاصی از خودرو است. این اعداد بهطور کلی به شکل زیر طراحی شدهاند:
– عدد اول (رقم اول): نشاندهنده سری خودرو است که مشخصکننده دستهبندی اصلی مدل است. این عدد معمولاً بین 1 تا 8 متغیر است و هر یک از این سریها ویژگیها و اهداف متفاوتی دارند.
– عدد دوم و سوم (رقمهای دوم و سوم): این اعداد معمولاً نشاندهنده ویژگیهای خاصتر مدل مانند نوع موتور یا ویژگیهای فنی هستند.
سریهای مختلف بیامو و ویژگیهای آنها:
– سری 1: این مدلها بهطور معمول خودروهای کوچک و جمعوجور هستند. بیشتر در دسته هاچبکها و سدانهای کوچک قرار میگیرند و برای بازارهای شهری طراحی شدهاند. سری 1 بهعنوان مدلهای پایه بیامو شناخته میشوند.
– سری 3: این خودروها بهعنوان سدانهای متوسط و اسپرت بیامو شناخته میشوند و از نظر اندازه بزرگتر از سری 1 هستند. سری 3 اغلب بهعنوان یک انتخاب دینامیک و مناسب برای رانندگی اسپرت به بازار عرضه میشود.
– سری 5: این مدلها در دسته سدانهای لوکس و بزرگ قرار میگیرند. سری 5 بهعنوان مدلهای میانرده لوکس با ویژگیهای راحتی بیشتر و موتورهای قدرتمندتر از سری 3 شناخته میشود.
– سری 7: این خودروها بهعنوان سدانهای بزرگ و لوکس و پرچمدار بیامو به شمار میروند. این سری بیشتر به ویژگیهایی همچون تکنولوژی پیشرفته، راحتی و ویژگیهای لوکس متمرکز است.
– سری 8: این سری خودروهای کوپه، کروکی و اسپرت لوکس است. سری 8 از لحاظ طراحی و عملکرد بهعنوان مدلهای فوق لوکس و اسپرت شناخته میشود.
– X Series (X1, X3, X5, X7): این مدلها بهطور کلی در دسته SUVها و کراساوورها قرار دارند. هر عدد در این مدلها نمایانگر سایز و جایگاه مدل در سبد محصولات بیامو است، از X1 (کوچکترین SUV) تا X7 (بزرگترین SUV).
2. عوامل مؤثر در تعیین نوع و ویژگیهای هر سری:
1. اندازه و کلاس خودرو
– بزرگترین عامل در تعیین سری، اندازه خودرو است. هر سری از بیامو به دستهبندیهای مشخصی از لحاظ اندازه تقسیم میشود، از خودروهای کوچک و جمعوجور مانند سری 1 گرفته تا خودروهای بزرگ و لوکس مانند سری 7 و X7.
2. نوع بدنه
– بیامو خودروهای خود را با انواع بدنههای مختلف عرضه میکند: سدان، کوپه، کانورتیبل، هاچبک، و SUV. این نوع بدنه تأثیر زیادی در نامگذاری دارد. بهعنوان مثال، سری 4 معمولاً به خودروهای کوپه و فستبک اشاره دارد و سری X به SUVها و کراساوورها اشاره میکند.
3. عملکرد و ویژگیهای فنی
– موتور و سیستم انتقال قدرت نیز در تعیین مدلهای مختلف بیامو تأثیرگذار است. بهطور کلی، عددهای بزرگتر معمولاً به مدلهای موتور قدرتمندتر و ویژگیهای فنی بالاتر اشاره دارند. برای مثال، در سری 5، مدلهایی که به Xdrive (چهار چرخ متحرک) مجهز هستند، ممکن است تفاوتهای قابل توجهی در عملکرد و قابلیتهای آفرود داشته باشند.
4. بازار هدف و استراتژیهای طراحی
– بازار هدف نیز عامل تعیینکنندهای در طراحی هر سری از خودروهای بیامو است. بهعنوان مثال، سری 1 برای بازارهای شهری و افراد با بودجه محدودتر طراحی میشود، در حالی که سری 7 برای افراد با نیازهای لوکس و رفاهی بالا است. همچنین، بیامو در برخی از سریها به مشتریان خاص توجه دارد، مانند سری 8 که بهطور خاص به بازار خودروهای اسپرت لوکس تعلق دارد.
5. ویژگیهای لوکس و راحتی
– مدلهای بالاتر مانند سری 7 و X7 معمولاً ویژگیهای لوکستری دارند، از جمله صندلیهای چرمی با تنظیمات متعدد، سیستمهای صوتی پیشرفته، و امکانات رفاهی خاص. این مدلها برای مشتریانی طراحی میشوند که به دنبال راحتی و تکنولوژی در کنار عملکرد هستند.
6. خودروهای برقی و هیبریدی
– بیامو در برخی از سریها نیز مدلهای برقی یا هیبریدی ارائه میدهد. بهطور مثال، سری i شامل مدلهای برقی مانند i3 و i8 میشود که از لحاظ فنی و زیستمحیطی متمایز هستند. این نوع خودروها ممکن است با پسوندهای خاص مانند “i” یا “e” شناسایی شوند.
3. مثالهایی از سیستم نامگذاری:
– BMW 320i:
– 3: اشاره به سری 3 که یک سدان متوسط است.
– 20: نشاندهنده قدرت موتور است (در اینجا 2 لیتری).
– i: نشاندهنده مدل با موتور بنزینی.
– BMW X5 xDrive40e:
– X5: اشاره به سری X5، که یک SUV بزرگ است.
– xDrive: نشاندهنده سیستم چهار چرخ متحرک.
– 40e: نشاندهنده مدل هیبریدی و قدرت موتور (معمولاً 4 لیتر).
در نتیجه سیستم نامگذاری بیامو بهطور کلی از یک ساختار منطقی پیروی میکند که بر اساس اندازه خودرو، نوع بدنه، ویژگیهای فنی و عملکردی و بازار هدف طراحی شده است. این سیستم به مشتریان این امکان را میدهد که بهراحتی ویژگیهای مختلف خودروهای بیامو را از روی نام مدلها تشخیص دهند.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
در مورد BMW m440i هم لطفا توضیح بدید
خب بی ام و از اون ماشینهایی هست که تنوعش و کیفیتش خیلی عالیه و از لحاظ موتور درجه یکه!
کامل نبود ولی خوب بود . 👌
مقاله جالبی بود. ممنون
اون هایی که GL دارن جزو کدوم سری میشن؟
تا حالا نشنیدم؟