چگونه طول عمر باتری خودرو را افزایش دهیم؟

بهترین راه جهت افزایش طول عمر باتری مراقبت مستمر از باتری و موتور می باشد. در آب و هوای سرد برای افزایش عمر باتری، باتری را کاملاً شارژ و موتور را گرم نگاه دارید. در آب و هوای گرم و در طول تابستان، باید سطح الکترولیت را مرتباً بررسی کرد و آب باتری را به سطح لازم برساند. این مطلب ناشی از دمای زیاد زیر کاپوت است. استفاده از محافظ گرما در باتری ها رایج تر شده و تولید کنندگان خودرو توسط آن، باتری را از دمای بالای زیر کاپوت محافظت می کنند. برخی تولید کنندگان باتری نوعی باتری مخصوص مناطق گرمسیر تولید کرده اند که مقدار الکترولیت در باتری را افزایش داده اند تا خنک سازی بهتر انجام شود و یا از فرمولاسیون خاصی برای صفحه استفاده کرده اند. 2. آب کاهش یافته را اضافه کنید. هرگز اسید یا آب آلوده اضافه نکنید و بیش از اندازه آن را از آب پر نکنید. 3. قبل از روشن کردن اتومبیل کلیه تجهیزات جانبی برقی و چراغ های خودرو را خاموش کنید به دلیل این که باعث کاهش بار باتری در هنگام استارت و خصوصاً در هوای سرد می شود. 4. روشن گذاشتن کلیه چراغ ها یا تجهیزات جانبی برقی دیگر خودرو و دشارژ کامل باتری خصوصاً در باتری بدون مراقبت و نگهداری، سبب خراب شدن باتری اتومبیل می شود. بعد از شارژ کامل باتری برای تعیین خسارات وارده احتمالی باتری را تست کنید. 5. بار پارزیتیک را به کمتر از 120 میلی آمپر کاهش دهید. 6. باتری های با شارژ کامل را در مکان های سرد قرار دهید و مرتباً هنگامی که مقدار شارژ آنها به کمتر از 80 درصد شارژ کامل می رسد یا بعد از 6 ماه (هر کدام زودتر اتفاق بیافتد) آن ها را شارژ کنید. 7. در آب و هوای سرد، افزایش قطر کابل باتری (نمره سیم کوچکتر) به افزایش توان در دسترس باتری برای موتورهای استارتر کمک می کند.

مهمترین علل ناتوانی ناگهانی باتری:

1. کاهش الکترولیت (که عامل 50 درصد از کارافتادگی باتری هاست) به دلیل گرمای بیش از اندازه در زیر کاپوت یا شارژ بیش از حد.
2. دشارژ زیاد( روشن گذاشتن چراغ های اتومبیل)
3. استعمال بیجا یا کاربرد باتریهای با سایز نامناسب.
4. شل شدن تسمه دینام یا بدون شارژ ماندن.
5. لرزش بیش از اندازه (به دلیل لق شدن بست های نگهدارنده)
6. استفاده از آب آلوده.
7. خوردگی.
8. یخ زدگی.

نکات ایمنی مهم:

باتری های سرب اسیدی شامل الکترولیتی از جنس سولفوریک اسید هستند که ماده ای خورنده و سمی است . در هنگام شارژ از خود گازی متصاعد میکند که در صورت وجود جرقه ای در کنار آن منفجر خواهد شد که سبب آسیب رساندن به انسان می شود. هنگام کار با باتری نیاز به رعایت مواردی است از جمله : تهویه مطبوع، دور کردن جواهرات از بدن، پوشیدن لباس محافظت کننده بدن و استفاده از عینک ایمنی مخصوص و احتیاط کردن و همچنین رعایت کلیه دستورات تولید کننده باتری در مورد تست باتری، استارت باتری به باتری، نصب و شارژ باتری.

4 در مورد “چگونه طول عمر باتری خودرو را افزایش دهیم؟”

  1. سلام وقت بخیر، من هفته ی پیش تصادف کردم، این تصادف باعث شد باتری من دفورمه بشه. ولی از نظر کارکرد هیچ مشکلی نداره و داره مثل قبل کار میکنه. به نظر شما نیاز هست که باتری رو تعویض کنم؟ آخه تازه 3 ماه بود که تهیه کرده بودم. باتری هم سپاهان باتری بود که پیگیری کردم توجه شدم که مثل این که دیگه شامل گارانتی نمیشه. حالا نظر شما چیه؟ تعویض کنم بهتره یا با همین باتری ادامه بدم؟

    1. با سلام
      همانطور که مطلع هستید هرگونه آسیب دیدگی باتری شامل: ضربه خوردن، ترکیدگی، شکستگی یا دفرمگی باتری، شامل گارانتی نمی شود.
      اگر باتری شما دچار دفرمگی شدید شده است توصیه می کنیم حتما به یک متخصص برق خودرو مراجعه نمایید تا به صورت کامل آن را بررسی نماید و در صورتی که امکان پذیر باشد بتوانید از آن مجددا استفاده کنید.
      اما در غیر این صورت راهنمایی های لازم انجام شده و نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

  2. سامان احمدوند

    برق دزدی یا نشتی برق چگونه در خودروها به وجود می آید؟ چون من هر مطلبی رو که مطالعه کردم در مورد نحوه پیداکردن برق دزدی نوشته شده بود.

    1. با سلام
      در سیستم الکتریکی خودرو قطعات متنوع و گوناگونی وجود دارد که هر کدام به واسطه نحوه عملکردشان ممکن است خودروی شما را دچار نقص فنی نماید. به عنوان مثال نصب دزدگیرهای متفرقه که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، می‌توانند باعث مصرف بی‌رویه برق خودرو و یا به ‌عبارت ‌دیگر برق دزدی شوند. البته خطاهای انسانی (تصادف) نیز جزو عوامل اصلی برق دزدی خودرو به شمار می رود.
      برق دزدی کویل و برق دزدی وایر شمع و نیز اشکال در فیوزها از شایع‌ترین عوامل تخلیه باتری خودرو هستند که می‌توانند در مدت زمان کوتاهی باتری را دشارژ کنند و در نتیجه هنگام استارت زدن خودرو روشن نخواهد شد.
      برای جلوگیری از این مشکلات بایستی حتما خودروی خود را زیر نظر یک متخصص برق خودرو تحت عنوان سرویس های دوره ای مرتب مورد بررسی و چکاپ قرار دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش